Loading

Gemeente Barbagia op Sardinië

Ollolai neemt deel aan Little Italy 2019 samen met de Barbagia gemeente, waartoe nog zeven andere dorpjes behoren. Namelijk Tiana, Sarule, Ovodda, Oniferi, Olzai, Lodine en Gavoi. Gezamenlijk vormen deze plaatsen het hart van het authentieke Sardinië.

Elk dorp van de gemeente Barbagia staat bekend om bepaalde tradities en producten, die je op Little Italy kunt proeven! Want producenten komen met deze lokale lekkernijen naar ons event.

Tiana: staat vooral bekend om de productie van orbace, de kenmerkende, traditionele Sardijnse wollen kleding. Typische producten uit dit dorp zijn kaas, olijfolie en wijn. Ook vind je hier interessante archeologische sites.

Sarule: aan de voet van de Gonare berg ligt Sarule. De bekendheid van dit dorp is sterk gelinkt aan de textielambacht. Hier worden de beroemde kleden sas burras vervaardigd, handgemaakt met wol van Sardijnse schapen.

Ovodda: omringd door prachtige natuur is Ovodda een prachtig plaatsje met smalle straatjes gevuld met kinderkopjes en huizen met grote binnenplaatsen. Typisch lokale producten zijn brood en manden.

Oniferi: omgeven door heuvels vind je hier nuraghi, dé archeologische schatten van Sardinië. Het zijn overblijfselen van kegelvormige verdedigingswerken.

Olzai: de uitstekende schapenkazen Fiore Sardo di Olzai en ricotta komen uit dit dorp, waar je de typische granieten huizen ziet en drie kleine kerken.

Lodine: hier vind je veel cipressen met jeneverbessen. Er zijn veel plekken vanwaar je prachtig uitkijkt op het Gusanameer (perfect voor watersport) en op de bergtoppen van Gennargentu, Monte Corrasi en Monte San Giovanni.

Gavoi: prachtige roze granieten huisjes met rode daken verwelkomen je in dit dorp tussen de bossen vol eiken. Er zijn diverse musea, kerkjes en deze plaats staat ook vooral bekend om de schapenkaas Fiore Sardo. Het ligt vlakbij het Gusanameer. Mis de festiviteiten rondom carnaval niet met de parade en het literaire festival Isola delle Stories dat jaarlijks in juli plaatsvindt.

X