Loading

Over ons

Maak kennis met het team van De Smaak van Italië!

Marcel Molenbeek, uitgever

Wat is je functie bij DSV Media?

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

Lekkerste Italiaanse gerecht?

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

Esther Sikkink, hoofdredacteur

Wat is je functie bij DSV Media?

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

Lekkerste Italiaanse gerecht?

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

Olav Hesselmans, sales

Wat is je functie bij DSV Media?
‘Ik ben verantwoordelijk voor de sales, zowel voor het magazine als online.’

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?
‘Het moment dat ik thuis kwam met mijn eerste Gaggia espressoapparaat en vervolgens een zelfgemaakte espresso dronk!’

Wat is je favoriete bestemming in Italië?
‘Sicilië!’

Lekkerste Italiaanse gerecht?
‘Ik houd van simpel, dus pasta met een verse tomatensaus is voor mij perfect!’

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?
‘Het stadje Monreale (in de provincie Palermo). Naast de Dom van Monreale (prachtige mozaïeken) heb je hier ook een schitterend uitzicht op de vallei.’

Liselotte van Leest, redacteur

Wat is je functie bij DSV Media?

‘Redacteur’

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

‘Als kind droomde ik ervan om in Italië wonen. Een land waar ze elke dag spaghetti of pizza eten, moest wel fantastisch zijn. Toen ik later daadwerkelijk voet zette op Italiaanse bodem, ontdekte ik dat het land nog veel meer had dan alleen verrukkelijk eten. En nog elke keer als ik er kom, word ik weer ergens door verrast.’

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

‘Rome. Hoe vaak ik er ook geweest ben, mijn lijst met wat ik nog wil zien wordt alsmaar langer. Wat mij betreft de mooiste stad ter wereld.’

Lekkerste Italiaanse gerecht?
‘Er is vrijwel niets uit de Italiaanse keuken wat ik niet lekker vind. Maar als er iets is wat ik al duizenden keren heb gegeten en me nooit zal vervelen, dan is het wel een echte Napolitaanse pizza. Dat is tien minuten geluk.

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

‘De Marken is niet echt onbekend bij Nederlanders, maar toch kiezen weinig mensen voor een vakantie hier. Zonde, want het is er werkelijk prachtig!’

Agnes Nijholt, redacteur

Wat is je functie bij DSV Media?

‘Ik ben redacteur voor het blad en de website.’

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

‘Toen ik als achtjarig meisje voor het eerst Italië binnen kwam rijden, was ik meteen verliefd. Ondanks mijn reismisselijkheid kon ik enorm genieten van het uitzicht. De prachtige bergen en natuurlijk het mooie weer maakten het tot een geweldig plaatje. We gingen twee weken kamperen en sindsdien ben ik elk jaar teruggekeerd naar Italië. Ik denk dat ik dit zeker nog tot mijn tachtigste ga doen.’

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

‘Calceranica al Lago aan het Lago di Caldonazzo is mijn tweede thuis geworden. Dit was mijn eerste bestemming in Italië ooit en ik vind het er nog steeds fantastisch. Er is weinig te beleven maar de sfeer is er geweldig. Even weg van het drukke Nederlandse bestaan. Maar ook steden als Bologna en Padova vind ik fantastisch, alleen dan wel in het voor- of najaar.’

Lekkerste Italiaanse gerecht?

‘Cliché, maar mij kun je wakker maken voor tiramisu. Als het even kon, zou ik het als ontbijt, lunch en diner eten. En dan vooral de versie van Anna Mometto, de Italiaanse schoonmoeder van mijn zus. Die is echt het allerlekkerst.’

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

‘Als je van lekker bourgondisch eten houdt, ga dan zeker naar Rifugio di Crucolo in het plaatsje Scurelle. Het is even een ritje over smalle bergweggetjes maar dan heb je ook wat. Hier kun je genieten van het echte Trentiner-eten. Vraag vooraf naar de worst met rozijntjes en polenta, niet te versmaden! Oh, en bestel Parampampoli na: een soort koffielikeurtje dat ze aan tafel aansteken waardoor het vlam vat. Breng voor je weer gaat ook even een bezoekje aan de wijn-, kaas- en worstkelder. Waar je de lekkerste delicatessen kunt meenemen als souvenir.

Saskia Geilswijk

Wat is je functie bij DSV Media?

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

Lekkerste Italiaanse gerecht?

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

Tim Krijgsman, redactiestagiair

Wat is je functie bij DSV Media?

Redactiestagiair.

Wanneer is je passie voor Italië ontstaan?

Toen ik zes jaar oud was mocht ik op voetbal en speelde ik in de landenteams (de afdeling voor de jongste voetballertjes) voor Italië. Toen we een vlag moesten maken met een iconisch beeld van het land waar je voor speelde (de toren van Pisa volgens ons) ben ik er voor het eerst mee in aanraking gekomen. Later ging ik me meer interesseren in het land zelf, de geschiedenis van de oude Romeinen en de renaissance en het voetbal en de cultuur daar. Toen was ik helemaal om.

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

Rome, daar kan ik heen blijven gaan zonder dat het gaat vervelen. Geschiedenis vind ik boeiend en de Eeuwige Stad ademt natuurlijk historie.

Lekkerste Italiaanse gerecht?

Pizza! Natuurlijk wel met een echte Italiaanse dunne bodem en vlees, het liefst salami. Mag je me ’s nachts voor wakker maken.

Gouden tip voor onbekend stukje Italië?

Laat je stadsplattegrond en je GPS lekker thuis en verken steden als Rome, Venetië en Florence op de bonnefooi. Elk straatje, steegje, pleintje of bruggetje heeft z’n eigen verhaal. Je komt dan dingen tegen die je niet zo snel in reisgidsen vindt. Volg je eigen weg, dan zie je het meest!

X