Loading

Oltrepò Pavese: maak kennis met deze charmante streek op Little Italy

Het gebied Oltrepò Pavese, net onder Milaan, is vrij onbekend bij Nederlanders. Dat is jammer, want het is er prachtig. Bovendien wordt er volop wijn geproduceerd en kun je er ontzettend goed eten. Tijd voor verandering: maak kennis met deze charmante streek in Noord-Italië. 

De Oltrepò Pavese ligt ten zuiden van universiteitsstad Pavia, aan de overkant van de Po-rivier (de letterlijke betekenis van oltrepò). De ligging is ideaal: op een uurtje rijden van Milaan, ingeklemd tussen Piemonte en Emilia Romagna en vlak bij Ligurië. Veel vakantiegangers die met de auto naar Italië rijden, passeren het heuvelachtige gebied via de A21, maar slaan niet af. Daardoor is de streek onontdekt. De streek telt bijna 150.000 inwoners en is een mooie mix van natuurschoon, cultuur en gastronomie.

Ontmoet drie exposanten uit dit mooie gebied: voor slapen met smaak kan je terecht bij de B&B Bacialupo, voor een Vespatour kan je bij de mensen van Vacanze Pavesi terecht en bij Giovanna en Caterina Brazz van  Azienda Agricola Montelio kan je terecht voor de heerlijkste wijnen uit deze streek.

Meer weten over de Oltropo Pavese? Kijk in ons huidige magazine of lees alvast een preview van het artikel op onze website.

X