Loading

Programma workshops & kooktheater

Programma workshops

Heb je altijd al eens wijn willen leren proeven, ben je nieuwsgierig hoe een échte truffel smaakt of doe je graag (culinaire) reisinspiratie op? Schuif dan aan in de workshopruimte van Little Italy. Drie dagen lang is de ruimte gevuld met kenners en experts uit verschillende vakgebieden! Dit jaar hebben we een aantal workshopplekken vrijgegeven waarvoor je je kunt inschrijven om van een plek verzekerd te zijn. Uiteraard kun je je ook op het evenement zelf inschrijven voor een workshop. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, want ervaring leert dat de workshops snel volgeboekt zijn.

Let op: de workshops waar een € achter staat zijn niet gratis te bezoeken. Voor deze workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd (dit in verband met de kostbare producten waar mee gewerkt wordt).

Vrijdag 2 februari Zaterdag 3 februari Zondag 4 februari
11.00 – 12.00   Calabrië – biologische kazen Calabrië – honing
12.00 – 13.00   Wijn Wijn
13.00 – 14.00   Wijn € Wijn €
14.00 – 15.00  Umbrië Truffel € Calabrië – olijfolie
15.00 – 16.00 Parmaham Umbrië Umbrië
16.00 – 17.00 Calabrië – biologische vleeswaren Truffel € Wijn
17.00 – 18.00 Wijn Wijn Wijn €
18.00 – 19.00 Wijn €

WIJN
Wijnjournalist Esmee Langereis en wijnimporteur Robbert-Jan Ciggaar nemen je mee in de wondere wereld van Italiaanse vino. Naast een instapworkshop waaraan je gratis kunt deelnemen, is er ook een variant voor de gevorderde proever. In de BBB-workshop ga je de drie grote wijngebieden van Italië verkennen: Barolo, Barbaresco en Brunello. Waarom zijn nu juist deze specifieke, kleine gebieden zo prestigieus en beroemd geworden? Deelname aan de BBB-workshop kost € 10 per persoon.

TRUFFEL
De truffel is een van de delicaatste en duurste ingrediënten uit de Italiaanse keuken. Maar waarom is hij zo duur? Hoe groeien truffels en welke verschillende soorten bestaan er? Benny Bouwmans is samen met zijn vrouw Nicole (tevens vinoloog) eigenaar van Barrique Culinair & Cadeau in Den Bosch en al jarenlang truffelspecialist. Bouwmans zal een zogenaamde truffle experience geven, waarin hij antwoordt geeft op al je truffelvragen. Deelname aan deze workshop kost € 10 per persoon.

UMBRIË
Of je Umbrië nu al jaren als trouwe fan bezoekt of nog in de oriënterende fase zit: de Umbriëworkshop van Cucina Francesca is voor iedereen interessant. Eigenaresse Francesca vertelt alles over het groene hart van Italië en hoe een (culinaire!) vakantie in deze regio eruitziet.

CALABRIË
De Amsterdamse delicatessenzaak Terre Lente is expert op het gebied van Calabrië. In hun Calabriëworkshops gaan ze aan de slag met biologische vleeswaren, biologische kazen, bijzondere honing én olijfolie. Ontdek wat deze Zuid-Italiaanse regio op culinair gebied te bieden heeft!

Programma Kooktheater

In het kooktheater nemen diverse chefs plaats. Ze leren je de kneepjes van het culinaire vak en je ontdekt de geheimen van de Italiaanse keuken. Let op: dit zijn demonstraties, je kunt je hier dus niet voor inschrijven.

  Vrijdag 2 februari Zaterdag 3 februari Zondag 4 februari
11.00 – 12.00 De Marken
12.00 – 13.00 Selvatico Terre Lente
13.00 – 14.00 Terre Lente Nicoletta Tavella
14.00 – 15.00 Terre Lente Sarena Solari Sarena Solari
15.00 – 16.00 Sarena Solari De Marken Nicoletta Tavella
16.00 – 17.00 De Marken Selvatico Selvatico
17.00 – 18.00 De Marken De Marken
18.00 – 19.00 De Marken

TERRE LENTE
Ken jij de typisch Calabrese pasta’s al? Terre Lente’s Luigi, afkomstig uit de Zuid-Italiaanse regio, demonstreert hoe je een traditionele pasta al ferreto bereidt. Dit heerlijke streekgerecht wordt al jaren geserveerd met een delicate saus op basis van de bijzondere, pittige ‘nduja-worst en een ricotta secca.

SARENA SOLARI
De Italiaanse Sarena Solari werd bekend door haar deelname aan Heel Holland Bakt. Ze bracht na het winnen van het programma het boekboek Dolcissimo uit, een boek dat volstaat met Italiaanse zoetigheden. In het kooktheater laat Solari zien hoe je de heerlijkste dolci maakt.

NICOLETTA TAVELLA
Nicoletta Tavella ken je wellicht van kookschool La Cucina del Sole. Zij maakt in ons kooktheater heerlijke corzetti (pasta gemaakt met een houten stempel) met walnotensaus en een bijzondere aardappelgnocchi met pesto. Dat wordt genieten!

SELVATICO
In het groene hart van Oltrepò Pavese bevindt zich het restaurant Selvatico dat enerzijds traditionele gerechten aanbiedt en anderzijds culinaire en innovatieve specialiteiten onderzoekt. Dankzij de uitstekende kookkunsten van Piera Spalla Selvatico levert die zoektocht altijd een bijzonder en evenwichtig gerecht op. Kijk mee met deze chef en word een culinaire pro.

DE MARKEN
De broers Lorenzo en Luca Pagliarini uit De Marken hebben beide gekozen voor een culinaire carrière. Na jaren gescheiden van elkaar te hebben gewerkt, werken ze sinds vijf jaar samen in Restaurant Gabbiano in Cupra Maritimma. In het kooktheater tonen ze hun kookkunsten.

X