Loading

Maak kennis met het wijndomein Montelio op Little Italy

Het gebied Oltepò Pavese ligt net onder Milaan en is vrij onbekend bij de Nederlanders. Dat is jammer want het is er prachtig. Het gebied wordt op Little Italy volop vertegenwoordigd met onder andere een wijnhuis en een B&B.

Azienda Agricola Montelio
Bij Giovanna en Caterina Brazzola is de passie voor wijn er met de paplepel ingegoten. Ze groeiden op op het het historische wijndomein Montelio van hun (overgroot)ouders. Ooit behoorde het domein toe aan het kartuizenklooster van Pavia, waarop wijn voor de monniken werd gemaakt, totdat het in 1848 in handen kwam van de voorvader van Giovanna en Caterina.nmiddels is Montelio een gerenommeerd wijnbedrijf en staat de achtste generatie te popelen het stokje over te nemen. De Brazzola’s zijn niet vies van uitdagingen; zo hebben ze hun eigen negentiende-eeuwse champagne van de lokale pinot nero-druiven nieuw leven in geblazen. Op ons evenement kun je de lekkerste wijnen proeven en kennis maken met deze wijnfamilie.

LEES OOK:

Meer weten over Oltepò Pavese? Lees dan het artikel in ons huidige magazine of lees een deel van het artikel op desmaakvanitalie.nl.

X