Loading

Activiteiten Little Italy

Tijdens Little Italy kun je je helemaal onderdompelen in het Italiaanse leven: van bijzondere proeverijen en kook- en wijnworkshops tot interessante lezingen.


Foodmarket
Op onze foodmarket vind je allerlei authentieke producten, die rechtstreeks uit de Laars zijn gehaald. Struin langs de verschillende kraampjes en doe je tegoed aan onder andere dolci, focaccie en allerlei soorten olijfolie. Strijk met je culinaire buit neer op het gezellige terras en geniet van livemuziek.

Kooktheater
Altijd al willen koken als een Italiaanse chef? Hoe maak je nou bijvoorbeeld een écht goede gnocchi of saltimbocca? Je leert het in het kooktheater van Steel! Hier krijg je de kans om de kunst af te kijken van de echt Italiaanse pro’s. En natuurlijk is er – tussen het kokkerellen door – volop tijd om allerlei unieke gerechten te proeven.

Workshops
Italianen verstaan als geen ander de kunst van het goede leven. Tijdens Little Italy vinden dit jaar dan ook extra veel workshops plaats waarin Italianen en echte Italië-experts je alles leren over al het lekkers dat dit land te bieden heeft. Leer bijvoorbeeld tortelloni maken van Italiaanse dames van Cucina Originale.

Italiaanse aria’s
Lilian Tong & co zingen tijdens Little Italy prachtige Italiaanse aria’s.

Wijnworkshops

Olijfolieworkshops bij Eliza was here met olijfolie-expert Gregor Christiaans
Hoe proef je het verschil tussen goede en minder goede olijfolie? Zegt de kleur van de olijfolie iets over de smaak of de kwaliteit van het product? Smaakt olijfolie uit Puglia anders dan uit Toscane; en waarom? Krijg het antwoord op al je vragen tijdens de olijfolieworkshops van Gregor Christiaan, auteur van het boek Lekker vet – alles over olijfolie.

Calabriëworkshops bij Terre Lente
In 2014 is Luigi Terre Lente – wat Langzaam Land betekent – begonnen. Niet alleen om de bijzondere smaken uit Calabrië aan de man te brengen, maar ook de verhalen achter deze bijzondere, door familiebedrijfjes gemaakte streekproducten. En bijzondere producten zijn er in deze regio genoeg! Wat dacht je van peperoncini, cipolla rossa, bergamot en ‘nduja? En wist je dat een kwart van de Italiaanse olijfolie uit Calabrië komt?

Wijnbar; proef de beste wijnen uit heel Italië
Schuif aan bij onze wijnbar en proef wijnen afkomstig van de verschillende wijnregio’s van de Laars. Van Puglia tot Piemonte en van Toscane tot Umbrië.

Aperitivobar 
Hou je ook zo van Italiaanse tradities? Kom dan zeker naar onze aperitivobar. Hier proef je echte smaken uit de Laars en kun je lekker bijpraten onder het genot van zuidelijke versnaperingen.

Proef de verse pasta’s van Italiaans ristorante Roberto’s
Hou je van pasta? Schuif dan zeker aan bij Roberto’s. Hier proef je de lekkerste pasta’s die voor voor je neus vers bereid worden.


Signeersessies
Bij de boekenstand vinden verschillende signeersessies plaats. Zo schuiven de zussen Jansen van het kookboek Hartstikke mediterraan aan.

 

 

 

 

X