Loading

Doe mee met de pastaworkshops van Cucina Originale

Tijdens Little Italy geeft Cucina Originale 3 dagen lang pastaworkshops. Leer zelf ravioli of pasta alla chitarra maken en ondertussen krijg je een glaasje wijn en lokale lekkernijen. Je zelfgemaakte pasta neem je na afloop mee naar huis. Bovendien maken alle deelnemers kans op een mooie prijs!

Vorig jaar waren de pastaworkshops van Cucina Originale zo populair dat de kokkinnen uit Bologna dit jaar opnieuw van de partij zijn. Wel met een heel nieuw menu, uiteraard. Tijdens het event kun je je eigen ravioli of pasta alla chitarra (‘gitaarpasta’;) leren maken.

‘Gitaarpasta’
De ‘gitaarpasta’ dankt zijn naam niet aan het muziekinstrument, maar aan het apparaatje waarmee de pasta wordt gemaakt. Dit instrument heeft een soort snaren, waar het deeg doorheen wordt gedrukt. Dat wordt een gezellige boel, want tijdens het maken van de pasta krijg je een glaasje van hun heerlijke wijn erbij en wat lokale lekkernijen. De zelfgemaakte pasta neem je na afloop mee naar huis. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Maak kans op een mooie prijs!
Alle deelnemers van de pastaworkshops maken bovendien kans op een workshop bij Cucina Originale in Italië (in de mooie heuvels van Emilia Romagna) ter waarde van € 1390! De prijs bestaat uit een workshop voor 2 personen (exclusief vliegreis of autohuur) in een beschikbare week in het voorjaar van 2020 (de laatste workshop is van 23 mei tot 30 mei).

Over Cucina Originale
Cucina Originale organiseert kookcursussen op een fantastische plek in Italië. De cursussen worden gegeven door Italiaanse kokkinnen. De oude gerestaureerde boerenhoeve met 7 in stijl gerestaureerde studio’s en ligt midden in de driehoek Bologna, Firenze en Pisa. Uit deze streek komen de Parmigiano Reggiano D.O.P., Aceto Balsamico en heel veel andere locale lekkernijen.

Het ontstaan van de cursussen
Ruim dertig jaar geleden hebben Jose en Steve een oud huis opgeknapt midden in de driehoek Bologna, Firenze en Pisa. Hier liepen zij 15 jaar geleden de familie Ventura tegen het lijf en samen brengen zij deze kookcursussen aan de man. Op deze manier creëren ze aandacht voor deze mooie en nog onbekende streek. Stefania Ventura is de kokkin van Cucina Originale, ze is geboren en getogen Bolognese en heeft jarenlange professionele ervaring. Haar dochter Agatha is een up and coming “nouvelle cuisine” kokkin. Marco Ventura is gastheer en wijnkenner met een eigen wijnmerk. Hij weet alles over het eten en drinken in de streek.

 

De “hands-on” pasta kookcursus wordt gegeven door echte Italiaanse kokkinnen. De cursus is in het Engels/Italiaans. Je hoeft niets mee te brengen, alles voor je cursus is aanwezig.

Tijden pastaworkshops
Op de volgende tijden worden de pastaworkshops gegeven. Als je een toegangsticket boekt, kun je de pastaworkshop er meteen bij boeken en een tijdstip reserveren. Onder de tijdstippen vind je de ticketinformatie.

vrijdag 7 februari (pasta alla chitarra)
14.30-15.30 uur
16.00-17.00 uur
17.30-18.30 uur

zaterdag 8 (ravioli) en zondag 9 februari (pasta alla chitarra)
10.30-11.30 uur
12.00-13.00 uur
13.30-14.30 uur
15.00-16.00 uur
16.30-17.30 uur

Ticketinformatie
Klik op een van onderstaande links, dan kom je op de website van YourTicketprovider en kun de toegangskaartjes bestellen, eventueel inclusief pastaworkshop.

Bestel tickets voor vrijdag 7 februari 2020
Bestel tickets voor zaterdag 8 februari 2020
Bestel tickets voor zondag 9 februari 2020

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per workshop. De workshop kost € 25 voor vroegboekers en € 29 op de beurs zelf (als er nog plek is).

Bezoekers van Little Italy krijgen 10% korting op de cursussen van Cucina Originale in Italië.

Wil je meer weten over Cucina Originale? Kijk dan op cucina-originale.nl

Leave a Reply

X