Loading

Oltrepò Pavese

Oltrepò Pavese is een streek in het westen van Lombardije ten zuiden van de Po. Tijdens Little Italy vind je maar liefst zes deelnemers die dit stukje Italië vertegenwoordigen. Bij een bezoekje aan deze stands maak je tevens kans op mooie prijzen:

  • een overnachting bij Bacialupo
  • drie keer het boek Italiaanse Toestanden
  • een Vespatour van Vacanze Pavesi
  • een lunch of diner in restaurant Selvatico
  • Spumante van Moltelio
  • een wijntour bij Quvestra

Ristorante Selvatico
In het groene hart van Oltrepò Pavese bevindt zich restaurant Selvatico, dat enerzijds traditionele gerechten aanbiedt en anderzijds culinaire en innovatieve specialiteiten. Eigenaresse Piera Spalla Selvatico is altijd op zoek naar de beste en natuurlijkste ingrediënten. Haar dochter Michela maakt heerlijke broden en desserts, dochter Francesa verwelkomt hun gasten en man Sergio geeft goed wijnadvies.

albergoselvatico.com

Montelio
De wijnmakerij Montelio bevindt zich in Oltrepò Pavese, een heuvelachtig gebied dat al in de oudheid geschikt was voor wijnbouw. Montelio, dat zonovergoten heuvel betekent, is een familiebedrijf afkomstig van een Benedictijns klooster, en momenteel in de achtste generatie. Het bedrijf combineert oude tradities en wijnstokken met de juiste aandacht voor technologische innovaties om kwaliteitswijnen te produceren met respect voor het milieu. Ze bieden rondleidingen in de wijngaarden en wijnkelders en organiseren wijnproeverijen.

montelio.it

Vacanze Pavesi
Aan boord van een Vespa in een wereld uit andere tijden… Wat is een betere manier om Italië te ervaren? Vacanze Pavesi is perfect om een bijzondere dag, een romantisch weekend of een week van totale ontspanning in de prachtige heuvels ten zuiden van Pavia te verrijken. Pavia is de oude Italiaanse hoofdstad en één van de duizend verborgen parels op dit prachtige schiereiland. Vacanze Pavesi laat je onvergetelijke landschappen en onmisbare gastronomische hoogstandjes ontdekken!

vacanzepavesi.it

Bacialupo
B&B Bacialupo is gelegen op een van de zachtste heuvels van Oltrepò Pavese en opent zijn vensters op de vele wijngaarden die hem omringen; een panorama van grote charme. Bacialupo heeft een grote tuin met zwembad, twee tweepersoonskamers, Le Cementine en La Mansarda, en binnenkort twee appartementen: Il Torchio en Le Vasche. Alle zijn voorzien van een privébadkamer en gratis wifi, gemeubileerd met antieke meubels en gerenoveerd met natuurlijke en oude materialen. De appartementen hebben ook een kleine privéwoonkamer met keuken.

bacialupo.it

Tenuta Quvestra
Tenuta Quvestra is een wijngoed van circa twaalf hectare gelegen in de Valle Versa, het gebied waar de Italiaanse mousserende wijntraditie haar oorsprong vindt en de ideale plek voor wijnbouw vanwege de vruchtbare kleigrond. Quvestra heeft zes appartementen om een weekend of langere vakantie door te brengen. Je geniet onder het genot van een glas wijn van een prachtig uitzicht.

quvestra.it

Villa I Due Padroni
Villa I Due Padroni staat al tien jaar voor gastvrijheid in de mooie Oltrepò Pavese, het nog niet ontdekte wijngebied ten zuiden van Milaan. De twee appartementen bieden rust en ruimte en panoramisch uitzicht over de wijngaarden en de heuvels. Het vakantiehuis is bij uitstek voor gezinnen en ook honden zijn welkom. Er is een verwarmd zwembad, een grote tuin en gratis wifi. De eigenaren organiseren graag een kookworkshop, Italiaans diner aan huis of wijnproeverij! Wil je weten hoe ze in Italië zijn beland? Lees dan hun boek Italiaanse Toestanden (o.a. op bol.com).

duepadroni.it

X