Loading

Dit is olijfoliedeskundige Gregor Christiaans

Gregor Christiaans is inmiddels een van de bekendste meest actieve Nederlandse deskundigen op het gebied van olijfolie. Hij is aanwezig op Little Italy en vertelt daar over dit mooie product.

Gregor Christiaans (Nijmegen 1966) is auteur van het boek Lekker vet – alles over olijfolie. Hij doorliep de Hogere Hotelschool in Den Haag en volgde de opleiding aan de Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva (ONAOO) in Imperia Italië. Daarmee werd Christiaans ‘certified technical olive oil taster’. Tevens schrijft hij artikelen voor Foodlog, het onafhankelijke nieuwsplatforms over voedselpolitiek en verzorgt hij zelf tal van lezingen, colleges en cursussen aan universiteiten en scholen in binnen en buitenland. Hij is inmiddels een van de bekendste meest actieve Nederlandse deskundigen op het gebied van olijfolie.

Over het boek Lekker vet – alles over olijfolie
Olijfolie is een van de gezondste, oudste en meest tot de verbeelding sprekende oliën. In dit boek komen alle aspecten van de wondere wereld van olijfolie tot leven, van het plukken van de olijven en het persen tot regelgeving en fraude. Het biedt de lezer een kijkje achter de schermen en maakt de technische kanten van olijfolie op een toegankelijke manier inzichtelijk. Prachtige foto’s en illustraties alsmede recepten van creatieve Nederlandse koks maken het tot een kleurrijk naslagwerk, onmisbaar in de boekenkast van kenners en leken, foodies en chefs, lifestyleliefhebbers en iedereen die iets heeft met olijfolie.

Leave a Reply

X