Loading

Activiteiten Little Italy

Tijdens Little Italy dompel je je helemaal onder in het Italiaanse leven: van bijzondere proeverijen, kookworkshops, interessante lezingen tot natuurlijk veel inspiratie voor je volgende vakantie naar de Laars.


Foodmarket
Op onze foodmarket vind je allerlei authentieke producten, die rechtstreeks uit de Laars zijn gehaald. Struin langs de verschillende kraampjes en doe je tegoed aan onder andere dolci, focaccie en allerlei soorten olijfolie. Strijk met je culinaire buit neer op het gezellige terras en geniet van livemuziek.

Kooktheater
In het kooktheater van Steel vertonen maar liefst 14 Italiaanse chefs hun culinaire kunsten. Het zijn niet de minsten die achter het fornuis staan. De chefs die koken op Little Italy zijn namelijk aangesloten bij de Federazione Italiana Cuochi (F.I.C.), de vereniging van Italiaanse koks.Via deze vereniging promoten de chefs de Italiaanse regionale keuken.


Workshops
Italianen verstaan als geen ander de kunst van het goede leven. Tijdens Little Italy vinden dit jaar dan ook extra veel workshops plaats waarin Italianen en echte Italië-experts je alles leren over al het lekkers dat dit land te bieden heeft. Leer bijvoorbeeld pasta maken van Italiaanse dames van Cucina Originale.

Italiaanse muziek
Singer-songwriter Stefano Fucili zorgt voor live entertainment.

Bier workshops
Proef de primeur! De Italiaanse craftbrewery Birrifi cio del Ducato uit Parma heeft de meeste prijzen gewonnen van alle Italiaanse biermerken. Op Little Italy wordt het merk officieel gelanceerd en zijn deze lekkere biertjes voor het eerst te proeven. Bovendien komt de eigenaar je alles vertellen over het Italiaanse bier.

Elize was here
Ook dit jaar is Eliza was here aanwezig tijdens ons event. Laat je inspireren door Eliza’s vakantieadresjes in Toscane, Umbrië, Lazio, Puglia of op Sicilië & Sardinië.

Olijfolie workshops
Gregor Christiaans is inmiddels een van de bekendste Nederlandse deskundigen op het gebied van olijfolie. Op Little Italy vertelt hij over dit mooie product tijdens gratis workshops.

Wijnbar; proef de beste wijnen uit heel Italië
Schuif aan bij onze wijnbar en proef wijnen afkomstig van de verschillende wijnregio’s van de Laars. Van Puglia tot Piemonte en van Toscane tot Umbrië.

Aperitivobar 
Hou je ook zo van Italiaanse tradities? Kom dan zeker naar onze aperitivobar. Hier proef je echte smaken uit de Laars en kun je lekker bijpraten onder het genot van zuidelijke versnaperingen

Proef de verse pasta’s van Italiaans ristorante Roberto’s
Hou je van pasta? Schuif dan zeker aan bij Roberto’s. Hier proef je de lekkerste pasta’s die voor voor je neus vers bereid worden.

Workshops mediterrane dieet
De zussen Jansen van het kookboek Hartstikke mediterraan geven gratis workshops over deze gezonde leefstijl.

Workshops Ik Vertrek
Droom je van een B&B of camping in Italië? Kom dan naar de gratis Ik Vertrek-workshops!

Pastaworkshops
Cucina Originale organiseert kookcursussen op een fantastische plek in Italië. Leer pasta maken van echte Italiaanse kokkinnen tijdens de pastaworkshop van Cucina Originale. Lees verder
Taalhuis Amsterdam
Leer Italiaans tijdens Little Italy. Taalhuis Amsterdam organiseert een cursus Italiaans op ons event. Na deze taalcursus bestel jij je eten en drinken straks in het Italiaans!
X