Loading

Little Italy 2019: volg Smaakcollege van culinair schrijver Onno Kleyn

Op 1, 2 en 3 februari organiseren we voor de vierde keer Little Italy Taste & Travel. We geven vast een tipje van de sluier van wie en wat je kunt verwachten op dit leuke Italië event.

Zo geeft culinair schrijver en Italiëspecialist Onno Kleyn  elke dag (op meerdere momenten) een lezing over – letterlijk – de smaak van Italië.

De Smaak van Italië verklaard
Niets heerlijker dan Italiaans op tafel. Maar hoe Italiaans is die ham, dat pastagerecht, die kaas? En doet het er nou echt toe of iets door mani italiani is gemaakt? Culinair schrijver en Italiëspecialist Onno Kleyn neemt je mee op een zinderende reis langs echt en niet echt, beter en best, puur en puurst. Ontdek de wereld achter de obligate groen-wit-rood vlaggetjes op verpakkingen en leer zelf te onderscheiden tussen echt en namaak, in de winkel en op het bord. Die ongrijpbaar fantastische smaak, het wezen van Italië, eindelijk uitgelegd en verklaard!

Over Onno Kleyn
Onno Kleyn is een van de senioren in het vak van culinair en wijnjournalist, bekend om kennis en zijn specialismen: Italië, Frankrijk en de geschiedenis van gastronomie. Hij schrijft wekelijks twee rubrieken in de Volkskrant. Daarnaast geeft hij lezingen en colleges. Kleyn publiceerde al meer dan 40 boeken over wijn en eten.

Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken krijgt sowieso veel aandacht op het evenement. Zo proef je de lekkerste Italiaanse hapjes en gerechten. Bovendien is er in het programma ruim aandacht voor de gezonde Italiaanse (eet)cultuur. Kom alles te weten over het mediterrane dieet, wat moet je doen om gezond te blijven, waarom de oudste mensen in Italië wonen, kom in gesprek met voedingsexperts, etc.

Veel vakantie-inspiratie
Ook is Little Italy dé plek om inspiratie op te doen voor jouw volgende vakantie naar de Laars.

Zo bestel je kaartjes
Het aantal plaatsen voor dit Smaakcollege in het Machinegebouw is beperkt.
Reserveer je combiticket(s): toegang Little Italy event + lezing Onno Kleyn 
Let op: je hebt altijd een toegangsticket nodig om een lezing of workshop te kunnen volgen

De Smaak van Italië in samenwerking met de Italiaanse Kamer van Koophandel in het kader van Italian Sounding.

LEES OOK:

Foto Onno Kleyn: Cora Hendriks

Leave a Reply

X