Loading

Alles over Roberto’s pop-up restaurant op Little Italy 2020

Proef de smaak van Italië bij Roberto’s Restaurant op Little Italy 2020. Laat je verleiden tot een lekker rustig culinair moment in het pop-up restaurant waar de heerlijkste antipasti, pasta’s en desserts uit de Italiaanse keuken voor je ogen worden klaargemaakt.

Op het menu
De Mozzarella di bufala del Cilento staat bekend als de allerlekkerste mozzarella en is een delicatesse op zichzelf. In de winter wordt het geserveerd met zelfgemaakte tomatenconfituur. De Carpaccio Cipriani is het originele recept uit 1950 uit Harry’s bar in Venetië; met de hand gesneden runder-entrecote en de saus verrijkt met een scheutje Worcestershiresaus! De à la minute bereide pasta’s behoren tot de klassiekers, zoals de Rigatoni Cacio e Pepe, ogenschijnlijk eenvoudig, maar rijk van smaak, bereid met niet meer dan pasta, water, Crosta Nera Pecorino-kaas en zwarte peper. Maar maak het maar eens na! De Ravioli di baccalá alla bagna cauda is een eigen creatie van Roberto’s, gebaseerd op het signature recept van Venetiaanse gezouten kabeljauw. De met de hand gemaakte ravioli wordt gevuld met romige gezouten kabeljauw en geserveerd met een lichte ansjovissaus. Voor de stevige trek is er de Cannelloni alla Norcina. De ragú van witte Italiaanse worst met zwarte truffel uit Umbrië wordt geserveerd als een pasta al forno met rode wijn. Echte winterkost! Als desserts een niet te versmaden Babá al Limoncello, de Napolitaanse favoriet die met zorg en aandacht moet worden bereid om ‘bellissimo’ te smaken, en de even simpele als verrukkelijke Panna cotta alla vaniglia, bereid met melk, room, echte vanille uit Madagascar en een beetje gelatine.

Deze chefs koken in de pop-up keuken
Deze chefs staan op Little Italy in de pop-up keuken van Roberto’s en vinden het niet erg om op hun vingers gekeken te worden. Ze geven ook graag tekst en uitleg over wat ze maken. Kortom, een kookles krijg je er gratis bij van v.l.n.r: executive sous chef Davide Biginelli, afkomstig uit de Piemonte, het land van de Barolo, witte truffel en Slow Food; Roberto’s chef de cuisine Michele Piazzalunga uit Lombardije en de ambachtsman achter de pasta’s, die samen met de Romeinse Andrea Serafini het pastadomein in de keuken bestiert; de altijd vrolijke en grappende en heerlijk kokende Valerio Bruschi, afkomstig uit Rome en tenslotte de Siciliaanse Gabriele Torrisi met een volstrekt eigen regionale inbreng in de keuken van Roberto’s Restaurant.

Leave a Reply

X