Loading
westergasfabriek locatie little italy

Westergas: de locatie van Little Italy | Zo kom je er

De Westergas

De Westergas is naast de locatie van Little Italy een geweldige plek waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het prachtige stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film-, theater- en expositiegelegenheden. Wekelijks vinden er televisieopnames plaats van populaire programma’s als De Wereld Draait Door. De Westergas is de afgelopen jaren de locatie geweest van ons Italië evenement. Kijk hier voor een impressie van de locatie tijdens de vorige editie.

Meer over de gebouwen

Zuiveringshal
Langs de waterkant ligt de langgerekte Zuiveringshal West. De locatie is een lange, hoge hal met verweerde muren en een monumentaal plafond. Het is één van de meest veelzijdige ruimtes van de Westergas. Het beeldbepalende, langgerekte gebouw langs de Haarlemmervaart deed ooit dienst als Zuiveringsgebouw en dateert uit 1885. Het bestond eigenlijk uit twee aan elkaar gespiegelde hoge zuiveringshallen. Hier werd het gas gezuiverd in grote ketels met zand en chemicaliën.Vanwege ontploffingsgevaar heeft het Zuiveringsgebouw een bijzonder dak, een zogenaamd plofdak. De stalen dakconstructie kon bij een explosie de muren bijeen houden, waardoor de impact bepekt zou blijven. Karakteristiek en van monumentale betekenis zijn de heldere structuur en de verhoudingen van de verschillende bouwdelen.

Wil je meer weten over de historie van de Westergasfabriek? Kijk dan hier. Wil je weten wat er tijdens het event te doen is op beide locaties, kijk dan hier.

Hoe bereik je de Westergas?

Openbaar vervoer vanaf Centraal Station
Vanaf Centraal Station: bus 21, halte Van Hallstraat
Vanaf het Centrum: tram 10, halte Van Limburg Stirumplein

Met de auto
Vanaf de ring A10: Afslag S103/S104 (Haarlem), rij richting centrum via de Haarlemmerweg. Aan je linkerhand vind je de Westergasfabriek.
Vanaf Schiphol: A4 richting Amsterdam (ring A10). Afslag S103 richting de Haarlemmerweg richting centrum volgen.
Parkeren (gelegen tegenover Westergasfabriek) Route naar de Westergasfabriek met Google Maps

De Westergasfabriek ligt in Westerpark en is een autoluwe omgeving.
Parkeren kan bij:

  • Q Park Westergasfabriek, Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG
  • Parkeergarage Willemspoort, Haarlemmer Houttuinen 549 (10 minuten loopafstand)
  • P+R Bos en Lommer, Leeuwendalerweg 23B (10 minuten loopafstand met bus 2, halte Van Hallstraat)

Locatie

 

X