Loading

Little Italy 2020: dit kun je verwachten

Op 7, 8 en 9 februari staat de Amsterdamse Westergasfabriek helemaal in het teken van Italië. Kom naar Little Italy event voor vakantie-inspiratie, de lekkerste Italiaanse proeverijen en de leukste workshops.

Wat is Little Italy?
Op 7, 8 en 9 februari 2020 staat de Amsterdamse Westergas weer volledig in het teken van Italië. Dompel je onder in het Italiaanse leven: met extra veel proeverijen, Ik Vertrek-workshops, een kooktheater waar chefs de hele dag door koken, primeurs (nieuw biermerk!), onze populaire pasta-workshops, veel livemuziek, en natuurlijk neem je tassen vol vakantie-inspiratie mee.

Wat en wie kun je dit jaar verwachten? 
Daarnaast is er nog veel meer te doen, zien en proeven op Little Italy. Geniet van Italiaanse smaken en ontdek nieuwe bestemmingen. Wat en wie kun je dit jaar verwachten op het Italië event?

KOOKTHEATER: KIJK EN PROEF BIJ GERENOMMEERDE ITALIAANSE CHEFS
In het kooktheater van Steel Cucine vertonen zeven gerenommeerde Italiaanse chefs de hele dag door hun culinaire kunsten. Alle chef-koks zijn namelijk aangesloten bij de Federazione Italiana Cuochi (F.I.C.), de vereniging van Italiaanse koks. Via deze vereniging willen de chefs de Italiaanse regionale keuken promoten. Op Little Italy kun je bij hen de fijne kneepjes afkijken als ze hun signature dishes bereiden op de nieuwste keukenapparatuur van Steel Cucine. Bovendien krijg je de receptuur mee naar huis.

Dit zijn de deelnemende koks:
Pasquale Carfora (Krasnapolsky Amsterdam)
Monique Posset en Dario Troc (Schatull in Vaals),
Salvatore Randazzo (Il Gattopardo Rijsbergen)
Antonio Cavoto (Mangia Pizza Amsterdam)
Vincenzo Sigillo (Impero Romano Amsterdam)
Mario Loina (Hyatt Regency Amsterdam)
Giovanni en Monique D’Apice (Artixitra)

REISINSPIRATIE VOOR JE VOLGENDE VAKANTIE
Waar ga jij in 2020 naartoe? Wij reizen inmiddels al vijftien jaar door Italië, en bij ieder bezoek zijn we toch weer verrast door de veelzijdigheid van dit land. Bij onze stand Reizen met Smaak kunnen we je alles vertellen over de leukste bestemmingen voor je volgende vakantie. Op Little Italy vind je ook heel veel andere reisorganisaties die alles weten over de mooiste plekken van het land.

PROEF DE PRIMEUR
De Italiaanse craftbrewery Birrificio del Ducato uit Parma heeft de meeste prijzen gewonnen van alle Italiaanse biermerken. Op Little Italy wordt het biermerk officieel gelanceerd en zijn deze lekkere biertjes voor het eerst te
proeven. Double IPA, Italian Saison en een Italian Pilsner zijn de varianten die in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

IK VERTREK-WORKSHOPS
Soms klinkt het als een sprookje: verhuizen naar Italië en samen met je gezin een B&B beginnen. Veel buiten zijn op een prachtige plek, werken met de mensen van wie je houdt en je eigen keuzes maken. Maar hoe zit dat nu echt? Ervaringsdeskundigen Jeroen en Nicole startten in 2019 een B&B in Puglia en delen hun beste tips en tricks in workshops op Little Italy.

WORKSHOPS PASTA MAKEN
Vorig jaar waren de pastaworkshops van Cucina Originale zo populair dat de kokkinnen uit Bologna dit jaar opnieuw van de partij zijn. Wel met een heel nieuw menu, uiteraard. Tijdens het event kun jij je eigen ravioli of pasta alla chitarra (‘gitaarpasta’) leren maken. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Bekijk meer informatie over de pastaworkshops € 25 excl. servicekosten

MINI-GALERIE
Nieuw op het event: galerie Gli Italiani exposeert en verkoopt prachtige zwart-wit foto’s van Raffaele Celentano. Zijn werk is geïnspireerd door de schoonheid van zijn vaderland en dat zie je terug in de beelden die uit het Italiaanse leven zijn gegrepen.

ITALIAANSE FOODMARKET
De foodmarket is dit jaar uitgebreid. Hier vind je allerlei authentieke producten, die rechtstreeks uit de Laars zijn gehaald. Struin langs de kraampjes en doe je tegoed aan onder andere dolci, focaccie en verschillende soorten olijfolie. Strijk met je culinaire buit neer op het gezellige terras en geniet van livemuziek.

LIVE ENTERTAINMENT
Om nóg meer in Italiaanse sferen te komen, is er uiteraard ook Italiaanse muziek. Terwijl je geniet van een bordje verse pasta of je je oriënteert op je volgende vakantie klinken op de achtergrond prachtige, live gezongen aria’s, net als klassiekers uit de Italiaanse hitlijsten.

BESTEL JE TICKETS
Hier bestel je tickets voor Little Italy 2020.

Leave a Reply

X